شرکت حقوقی در ایران
نوشته شده توسط : بانو

 

شرکت های حقوقی شرکت هایی هستند که توسط یک تعدادی از وکلای دادگستری تایید می شوند با شرایطی که یک شرکت باید داشته باشد و اگر رعایت شده باشدشرکت ثبت می شود و می تواند برای شرکت های دیگر و ثبت و استاد ان ها را بررسی کند. .شرکت حقوقی در ایران نیز توسط وکلایی در زمینه شرکت از لحاظ حقوقی اشناییت دارد 

 

وکیل شرکت و وکیل کسب و کار ، می بایست در زمینه های مختلف حقوقی که شرکت با آن مواجه است آشنایی کلی داشته باشد و در چند زمینه از آنها متخصص باشد . موضوعات حقوقی ای که شرکت ها و کسب و کار ها با آن درگیر هستند دامنه وسیعی دارند.

وکیل شرکت و سازمان ها

 

وکیل شرکت می بایست در حوزه هایی که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت ، تسلط کافی داشته باشد 

 

در شرایطی که شرکتها در مسیر بقا و توسعه خود با ریسک های مختلف اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی مواجه هستند ، ریسک های قانونی و حقوقی ،جز خطرات قابل کنترل محسوب شده که از طریق وکیل حقوقی شرکت قابل مدیریت است .نیاز به وکیل در تمامی شهرهای بزرگ از جمله در تهران رو به گسترش است به طوری که در شهر تهران بسیاری از شرکتها به دنبال استفاده از توانایی یک وکیل متخصص هستند. حوزه فعالیت این وکیل ، با سایر حوزه ها تفاوت های مهمی دارد .

از جمله اینکه موضوعاتی که وکیل سازمانی طرف مشورت قرار می گیرد بسیار متنوع است و از سوی دیگر حضور ذهن و توان سرعت تصمیم گیری او بسیار تعیین کننده است. در این مقاله سعی می کنیم شما را در انتخاب بهترین وکیل یاری کنیم

 

 

 

وکیل شرکت چه وظایفی دارد؟

 

یک شرکت از بخش ها و واحدهای مختلفی تشکیل شده است که هر کدام اهداف خود را پیش می برد.

 

 

 

 رسالت اصلی واحد حقوقی یک شرکت ،کاهش ریسک های حقوقی و قانونی شرکت می باشد .واحد خدمات حقوقی در شرکتهای کوچک تهران، معمولا متشکل از یک وکیل می باشد. متاسفانه علت بسیاری از ورشکستگی های شرکت ها در خسارات و هزینه هایی است که به علت عدم استفاده از وکیل متخصص امور شرکتها ناشی شده است .

 

 

 

مطالبات شرکت که به دلیل عدم تنظیم صحیح قرارداد حقوقی هیچ گاه وصول نمی شوند 

 

 

 

هزینه ها و جرایمی که به واسطه عدم مشاوره صحیح در خصوص تامین و اجتماعی و مالیات شرکت از سوی سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور دارایی تعیین می شود ، اندوخته های شرکت که توسط کارکنان ، مورد سواستفاده قرار می گیرد ، خسارات هنگفت قراردادی که شرکت محکوم به پرداخت می شود و موجب نابودی منابع مالی شرکت می شود تنها مثال های از ریسک های حقوقی و قانونی شرکت است که توسط یک وکیل متبحر به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

 

 

 

بنابراین وظیفه وکیل شرکت را می توان اینطور توضیح داد که ارائه مشاوره حقوقی تخصصی در حوزه امور شرکت ها و دفاعیات مناسب ، ریسک های حقوقی و قانونی فعلی شرکت و پیش بینی ریسک های مختلف و انجام اقدامات پیشگیرانه ریسک های آتی شرکت را کاهش می دهد

 

 

 

ذکر یک نکته ساده و بسیار مهم شاید اهمیت حضور وکیل شرکت را به خوبی روشن کند.همانطور که می دانید اطلاعات مهم شرکت ها مانند افراد مجاز به امضا در آگهی های روزنامه رسمی منتشر می گردد. فرض کنید شما می خواهید از یک شرکت با مسئولیت محدود یک ملک خریداری کنید. مطابق قانون اگر اختیار خاصی مثل معامله کردن از هیات مدیره گرفته شده باشد ، معامله که به واسطه آن ملکی را از هیات مدیره مدیره خریداری می کنید ، باطل است . راهکاری که اینجا مفید است این است که صرفا به امضاهای مجازی که در آگهی های روزنامه رسمی به آن اشاره شده است اکتفا نشود ، بلکه یک تصویر برابر اصل شده اساسنامه شرکت گرفته شود و حتی المقدور همه شرکای شرکت با مسئولیت محدود ذیل معامله را امضا کنند (حتی آنهایی که مدیر نیستند)

 

 

 

وکیل شرکت به صورت پاره وقت

 

دانش و تجربه وکلا شرکت

 

حوزه هایی مانند حقوق مالیات حقوق کار ، قراردادها ، دعاوی حقوقی ، جرایم کیفری ، ثبت تغییرات شرکت ، ثبت برند و پرونده های در صلاحیت دیوان عدالت اداری جز بخش هایی است که شرکتها با آن روبرو می شوند .

 

 

 

طبیعتا هیچ وکیلی وجود ندارد که در تمامی حوزه های حقوق تسلط کامل و تخصص داشته باشد . در نتیجه انتظار تخصص در تمامی زمینه از یک وکیل شرکت ، منطقی نیست.

 

 

 

این نیاز شرکتها به خدمات تخصصی و از سوی دیگر محدودیت یک وکیل دادگستری در فراگیری تخصص های حقوقی باعث تاسیس و توسعه موسسات حقوقی در کشورهای پیشرفته شد. در ادامه این مقاله ، بیشتر به راه حل این موضوع می پردازیم

 

 

 

استخدام یک وکیل داخلی برای سازمان

 

برون سپاری خدمات حقوقی شرکت به یک موسسه حقوقی مجاز بهتر است یا استخدام یک وکیل داخلی برای شرکت؟

 

 

 

برای درک بهتر تعریف موسسه حقوقی معتبر و ویژگی های آن پیشنهاد می کنیم ابتدا مقاله موسسه حقوقی چیست را مطالعه بفرمایید و سپس با ما در موسسه حقوقی اترس همراه باشید.

 

 

 

در پاسخ به این سوال که یک شرکت بهتر است امور حقوقی خود را به یک موسسه حقوقی مجاز بسپارد و یا یک وکیل جذب کند؟ باید گفت : با توجه به محدودیت هایی که استفاده از یک وکیل دارد ، ترجیح بیشتر شرکت ها، برون سپاری خدمات حقوقی به یک موسسه حقوقی مجاز است چرا که:

 

 

 

۱- خدمات حقوقی مورد نیاز شرکتها

 

موسسه حقوقی میتواند حسب اینکه موضوع خدمات حقوقی که شرکت به آن نیاز دارد ، وکیل متخصص مربوطه را جهت ارائه خدمات حقوقی تعیین کند . به عنوان مثال اگر موضوع مشاوره حقوقی و یا دعوی دادگاهی ، جرم کلاهبرداری باشد ، موسسه حقوقی وکیل متخصص جرایم مالی را معرفی میکند و در صورتیکه موضوع حقوقی شرکت مذکور ، مربوط به روابط کارگر و کارفرما داشت از وکیل متخصص اداره کار موسسه استفاده می شود

 

 

 

۲- دارا بودن ابزارهای لازم جهت ارزیابی ماهانه و نظارت بر روی وکلا

 

موسسه حقوقی به عنوان یک سازمان ارائه دهنده خدمات حقوقی ابزارهای لازم جهت برگزاری آزمون تخصصی وکلای متخصص ، ارزیابی ماهانه، نظارت و آموزش را دارند که موجب افزایش بهره وری وکلای پرونده می شود در حالی که شرکت ها ، فاقد چنین لوازمی هستند

 

 

 

۳- محدودیت زمانی وکیل داخلی شرکتها و سازمانها

 

وکیل داخلی شرکت خصوصا با تعهداتی که در قبال سایر شرکتها دارد ، دارای محدودیت زمانی بیشتری است و در مواردی که چند پرونده یک شرکت به طور همزمان نیاز به پیگیری داشته باشد ، طبیعتا بعضی از پرونده ها به شکل شایسته پیگیری نمی شود در حالیکه موسسه حقوقی با توجه به میزان ظرفیت وکلای متخصص خود ، قبول پرونده می کند و در صورت افزایش پرونده ها ،ظرفیت وکلای متخصص از مسیر های حرفه ای افزایش پیدا می کند و در صورتیکه همزمان چند پرونده شرکت نیاز به پیگیری داشته باشند ،موسسه حقوقی ،پرونده ها را با وکلای متخصص شرکت متعدد پیگیری می نماید

 

 

 

استخدام وکلای پایه یک دادگستری در شرکت ها

 

وکیل شرکت تمام وقت بهتر است یا پاره وقت ؟

 

آیا حضور همه روزه وکیل در محل سازمان مفید است ؟

 

 

 

پاسخ دقیق به این سوال بستگی به میزان نیاز شرکت به خدمات حقوقی یک وکیل دارد اما یک باور غلط در بین شرکت های تجاری این است که وکیل دادگستری تمام وقت ، در مقایسه با وکیل دادگستری پاره وقت ، عملکرد بهتری دارد و صرفا شرکت هایی که منابع لازم برای جذب وکیل تمام وقت ندارند ، به سراغ استخدام وکیل پاره وقت می روند که ما در اترس با این رویکرد موافق نیستیم.

 

 

 

در حرفه وکالت ، کیفیت خدمات حقوقی از اهمیت بالایی برخوردار هست در نتیجه همکاری با یک وکیل متخصص شرکتها حتی به صورت پاره وقت، معمولا اثرگذاری بهتری نسبت به یک وکیل جوان تمام وقت دارد . ضمن اینکه در بسیاری از مواقع حضور هر روز وکیل پایه یک دادگستری در محل ضروری نیست و با یک برنامه ریزی مناسب از سوی مدیر مربوطه ، امور شرکت با حضور چند روز وکیل در هفته به خوبی پیش می رود در این حالت هم امکان استفاده از وکیل با تجربه تر وجود دارد وهم صرفه جویی در منابع مالی شرکت اتفاق می افتد.

منبع:سایت حقوقی مهر





:: بازدید از این مطلب : 261
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 دی 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: